mandag 26. mai 2014

Mer til mor!


I april sydde jeg også et skjørt til meg selv. Det ble et skikkelig swinskjørt, så nå mangler jeg bare danseansledninger :)

Jeg er kjempefornøyd og det har allerede blitt en favoritt :)

Sydd som sirkelskjørt med strikk i livet, stoff fra Stoff og stil.
2 kommentarer:

  1. Nydelig skjørt! Drømmer om å kunne sy sirkelskjørt jeg. :) Er det vanskelig? er helt fersk på søm. ;)

    SvarSlett
  2. Takk! Sirkelskjørt er veldig enkelt å sy, så det får du til! Her har jeg brukt strikk i livet og da blir det ikke stort enklere :-)

    Det du trenger er å måle vidden over hoftene dine, dette må være omkretsen i den sirkelen som skjæres ut i midten. Av den finner du radius i den sirkelen som skjæres ut (r=O/pi). Så bestemmer du hvor langt skjørtet skal være(l) og da har du hele sirkelen. Dvs du må klippe en sirkel med radius R=r+l. Pluss sømmonn for en smal oppleggskant nederst og til å sy fast linningen. Når du skjærer ut den innerste sirkelen ta heller litt for lite og klipp mer om du ikke får det over hoftene, det blir fort stort :-) Er ikke stoffet bredt nok må du lage to halvsirkler, men da bør du legge til sømmonn i sidene.

    Så lager du linningen like lang som omkretsen i den innerste sirkelen pluss sømmonn og like bred som strikkbredden+1cm+2cm(sømmonn). Strikken inni bør være 70 prosent av livvidden. Sy sammen linningen og sy den fast på skjørtet, men la det stå igjen en åpning som er stor nok til strikken. Tre den inn, sy sammen strikken og den lille åpningen. Legg opp skjørtet og vips så er du ferdig :-)

    SvarSlett