mandag 27. april 2015

Knæsj stjernejakke til storebror

Når jeg først var i glidelåssiget måtte jeg sy ei jakke med hette og glidelås med glidelåslist og -hette også. Mønsteret er "Lilla jakke" fra Heilt spesiell og Jubel, men jeg har lagt til ribb nederst på bolen.

Alle stoffene er fra Kjekk og søt.



Farger er alltid litt vanskelig å få fram, under er et bilde av jakka på eldste i dagslys.




torsdag 23. april 2015

Robin Hood-genser

Eldstemann har vokst mye i det siste og trenger definitivt nye gensere. Denne er sydd etter bestefarstrøyemønsteret fra Ottobre 6/2014. Stoffet tror jeg er Lillestoff, kjøpt fra Fru Sopp. 

Blir det flere slike tror jeg at jeg tar en knapp oppe på kantebåndet også, nå syns jeg de spriker litt, men ellers likte jeg veldig godt mønsteret. Knappestolpen syntes jeg var litt dårlig forklart i mønsteret, så jeg fulgte denne veiledningen i stedet. Både jeg og gutten ble veldig fornøyde :)


Ermelappene sydde jeg på med kjedesømmen på covermaskinen, etter inspirasjon fra Lemi.


Hel overall med glidelåslist

Jeg var så heldig å være med på kurs med Jubel (Ane Sund, som har skrevet Heilt spesiell og Jubel: Glade klær til glade barn sammen med Kristin Thorsnes). Det var kjempegøy og jeg lærte mye om blant annet glidelåssying og her er det første resultatet, en retro overall (fra boka), med smalere bein, ribb i stedet for hette, med romperunding og med glidelåslist og glidelåshette for å slippe at glidelåsen gnager. Stoffet ullfrotté og ullribb fra Janus. Gleder meg til å ta den i bruk i høst!





Å sy til seg selv - Bronte-topper

Tidligere i år fikk jeg se noen som hadde sydd Bronte-toppen, og denne minner meg om favorittgenserne mine som nå begynner å bli utslitt, så denne måtte jeg helt klart sy. Jeg har sydd lite til meg selv før, når jeg først var i gang sydde jeg flere for å finne ut hva som må endres når jeg syr til meg.

Min første Bronte-topp ble sydd i jersey fra Kjekk og søt og dekorert med knapper fra samme sted. Jeg ønsket en litt ledig modell, så jeg sydde den i en størrelse større enn størrelsestabellen tilsa. Prøvde å tilpasse litt, både når jeg tegnet av mønsteret, og etterpå og jeg ble fornøyd med resultatet:


Bronte-topp nummer to, sydd i en feilkjøpt, sennepsgul jersey fra Stofstedet, hadde akkurat nok stoff, og kun noen strimler stoffrester igjen etterpå.:) Her har jeg sydd en størrelse mindre etter tabellen og gjort noen flere tilpasninger.


Selv om jeg ble veldig fornøyd med nummer to hadde jeg enda noen få justeringer jeg ville prøve ut, så dette er nummer tre av samme mønster, sydd i stripete stoff fra Kreativ og pyntet med knapper fra Olivias eller Kjekk og søt. Denne ble jeg veldig fornøyd med, og det blir nok flere, og kaaanskje noen små justeringer til ;)


Absolutt kjempegøy å sy til seg selv når man merker at det går an å tilpasse det, men det tar myyye lenger tid enn ei barnebukse!