fredag 9. januar 2015

Nattskjorte

Fordelen med å sy selv er at man kan sy de plaggene man ikke får kjøpt i butikken :) Gutten min er ikke så glad i pysjbukser og sover bare med genser, men havner ofte på utsida av dyna, så vi ble enige om at mamma skulle lage en litt lengre pysjgenser til ham av bilstoffet jeg fant i skapet.

Som sagt så gjort, og resultatet ble ei nattskjorte som er litt lenger enn en genser, og bittelitt videre nederst, så han klarer å bevege seg. Gutten var kjempefornøyd og hoppet rundt i gangen av glede, så foreløpig slo den an!

Mønsteret har jeg laget selv ved å mikse litt ulike mønstre fra Heilt spesiell og Jubel, bilstoffet kjøpte jeg fra Sydilla for lenge siden og ribb og knapper er fra Kjekk og søt!

Spencerkjole i dongeri

En gang jeg var innom Rainbow tekstil i vår kom jeg over dette søte dongeristoffet med broderte blomster på og så for meg en spencerkjole til minstefrøkna. Det tok litt lenger tid enn planlagt før jeg begynte på prosjektet, så stoffstykket ble akkurat et par cm for kort til å ta hele lengden i ett stykke, så på denne delte jeg for- og bakstykket i to, og det ble egentlig ganske fint.


torsdag 1. januar 2015

Julekjoler til frøkna

I år fikk jeg lyst til å sy juleantrekket til frøkna selv. Etter litt fundering, graving i stoffhyllene og gjennomblading av mønsterblader endte jeg opp med en kjole i rød velur, etter mønsteret Frosty dots fra et av de siste Ottobre barn-bladene. Nederst på oppleggskantene har jeg sydd en søm med "perlesøm", det ble en fin effekt på veluren og jeg ble veldig fornøyd :)


Like før jul var det også Nissefest i barnehagen, så da fikk hun en enkel kjole i et nydelig dompapstoff jeg kjøpte fra Olivias på symessa på JuleExpo. Mønsteret her er også fra Ottobre, lurer på om det het "Blue orange" og var fra i vår.


Siste rest av dompapstoffet ble en "Lilla kløverkjole" fra Heilt spesiell og Jubel (med enkelte små endringer), kombinert med et grått stjernestoff fra en liten stoffbutikk i Göteborg.




Støvlettholdere

Årets siste sømprosjekt ble to par støvlettholdere, ett som ble gitt bort i en litt forsinket julegave og ett til meg selv. Her brukte jeg litt forskjellige stoff jeg fant i skapet og pyntet det ene paret med litt blonder også. 


Disse puttes rett og slett oppi støvletter når de ikke er i bruk slik at de ikke ramler sammen og flyter utover. Kjempegenialt!

Mønsteret er fra house of hopen

Bursdagsgave til mamma

Etter å ha sydd mye til barna og litt til meg selv sydde jeg bursdagsgave til mamma, som har bursdag rett før jul. Mønsteret er Lemon juice fra Ottobre, stoffet er fra Kreativ. 

Jeg har tidligere sydd av samme mønster til meg selv, men da la jeg stoffet feil vei etter å ha målt feil da jeg skulle bestille stoff. Jeg trodde derfor at det skulle bli mer elastisk på de rette stedene når jeg la stoffet riktig vei, men dessverre syns jeg det ble litt for lite stretch nederst nå, så om jeg skal sy flere etter samme mønster skal jeg nok legge stoffet feil vei igjen :) Men, det holdt, sånn ca. akkurat!